Se nyheter

Bilgaraget.se besökte Classic Car Week   [10.08.11]

9_1

Den som varit på Classic Car Week förut vet att denna vecka inte är som alla andra veckor. På torsdagen fylldes travbanan i Rättvik med alla möjliga bilar och bilgaraget.se var där för att uppleva den speciella dagen.

CCW har tagit begreppet bilträff till en helt annan nivå. Under denna vecka kan man få se allt från en gammal T-ford till en modern Ferrari. Om man hade tur kunde man även hitta någon bil till salu, för den som var intresserad av att köpa en. Av de lyckliga som har förmånen att ha en klassisk bil är denna vecka något alldeles speciellt. Bilgaraget tog sig tid till att intervjua några bilägare för att ta reda på deras resa till att hitta sin drömbil.

Elving Långdahl ifrån Hedemora visade stolt upp sin Oldsmobile Fiesta från 53.
– En Kompis från Hedemora hittade den här åt mig i Pennsylvania, USA, säger Elving och tillägger att den knappt hunnit upp i 5 000 mil när han köpte den.

Trots sina varma färger i orange och vit så tillverkades bilen bara i 458 exemplar och enligt Elving själv så äger han den enda i Europa för tillfället. Idag har han haft bilen i sin ägo i snart fem år men har inga som helst tankar på att sälja den.

När vi mötte upp honom på den stora parkeringen på travbanan i Rättvik hade han endast några timmar tidigare besökt Siljansnäs Flygklubb och testat på segelflyget detta år.

– Det har blivit lite resande runt i Dalarna i sommar och just nu är det Classic Car Week på schemat,
säger Elving så vi fortsätter med att fråga honom vad han tycker är bäst med just CCW?

– Vi är här varje år och tycker om det mesta. Människorna, bilarna och stämningen gör det till en bra helhet. Men det finns så klart en del negativt också som att alkoholen får spärrarna att släppa för många. Men allt som allt är det en underbar vecka, avslutar Elving.


Johan Elin och Simon Elin
Bilgaraget.se

Snabbsök bilar

Sök fordon


ELLER

Nyheter

 • 13.04.2012

  Bilgaraget.se nu även som iphone app!

  Med hjälp av appen kan du kolla in bilar var du sen än rör dig.

  Du hittar appen på appstore.
   

   
 • 21.03.2012

  Bilar säljes

  Bilgaraget.se har nu över 49 000 begagnade bilar att välja mellan. Med så många begagnade bilar att välja mellan kan det ibland kännas ganska så svårt att hitta den rätta, vi vet.
  Letar ni efter en billig bil men inte riktigt bestämt er för vilken typ, färg eller märke bilen ska vara?
 • 05.12.2011

  Bilgaraget.se på Facebook!

  Som ni kanske har sett eller hört är bilgaraget.se den mest snabbväxande köp- och säljsajten för begagnade bilar i Sverige just nu. Sajten har växt stadigt sedan 2009 och under 2011 steg bilgaraget.se ytterligare några nivåer när vi nu även finns på Facebook för er som vill följa oss. Man kan även ”gilla” oss på facebook via Bilgaraget.se.
 • Flera nyheter