Bilmodeller arkiv

Sök från bil arkiv :

22 Annonser
1...20 Visas
1/2 sidor
Alfa romeo Alfa Romeo är en italiensk biltillverkare med säte i Milano, grundad 1910.
Audi Audi är en tysk biltillverkare, huvudsakligen ägd sedan 1965 av Volkswagen. Audi är ett börsnoterat företag där Volkswagen AG äger 99.55%. Audi Sverige är en del av Svenska Volkswagen AB.
Citroen Citroën, franskt bilföretag, grundat 1919 av ingenjören André Citroën (1878–1935).
Ferrari Ferrari är ett italienskt bilmärke grundat av Enzo Ferrari 1928. Företaget ingår sedan 1969 i Fiat-koncernen och tillverkningen sker i Maranello[1] nära Modena, Italien.
Fiat Fiat S.p.A., Fiat Auto, är en italiensk biltillverkare med huvudkontor i Turin. Namnet är en akronym av Fabbrica Italiana Automobili Torino.
Ford Ford, FMC eller FoMoCo, eg. Ford Motor Company, är ett amerikanskt bilföretag som grundades den 16 juni 1903 med Henry Ford som VD och chefsingenjör, med säte i Dearborn, Detroit, Michigan, USA. Ford Europa har sitt säte i Köln, Tyskland. Ford är världens fjärde största biltillverkare,efter Toyota, General Motors och Volkswagen AG .
Honda Honda Motor Company, Limited (本田技研工業株式会社), oftast benämnt Honda, är en multinationell motortillverkare och teknikföretag med huvudkontor i Tokyo i Japan. Honda grundades 1948 av Soichiro Honda och Takeo Fujisawa.
Hyundai Hyundai började tillverka bilar 1968, då en licenstillverkad Ford Cortina. 1975 började de tillverkningen av sin första egna bil, småbilen Hyundai Pony. Den exporterades även till en rad länder runt om i världen, bland annat Storbritannien, Nederländerna, Spanien och Grekland. Hyundais andra egna bil, mellanklassbilen Hyundai Stellar, kom 1983. Motorerna i både Pony och Stellar var licenstillverkade Mitsubishi-motorer.
Jeep Jeep är ett bilmärke tillhörande Chrysler Corporation. Termen är ofta associerad med en viss typ av bil, ofta ett militärfordon byggd i USA under andra världskriget och som senare har börjat tillverkats i konsumentupplagor. Många terrängbilar som egentligen inte är byggda av den firma som äger rättigheten till varumärket "Jeep" brukar på svenska kallas jeepar, ofta familjebilar som Land Rover, Isuzu Trooper, Ford Bronco och Chevrolet Blazer. Denna typ av fordon är roten till SUV-eran som kom under 1980-talet. På flera språk, utöver svenskan, har "jeep" kommit att betyda "terränggående bil" som t.ex. jeeppi (finska), tzip (grekiska), jipe (portugisiska), dzhip (ryska), d~ip (slovenska), cip (turkiska).[1]
Mitsubishi Mitsubishi Group (ja:三菱グループ, Mitsubishi Gurūpu) är en japansk industrikoncern och ett av sex stora japanska företagskonglomerat, keiretsu. I Sverige är Mitsubishi troligen mest känt som biltillverkare genom Mitsubishi Motors.
Nissan Nissan är ett bilmärke som tillverkas av det japanska företaget Nissan Motor Co. Ltd. Nissan hette fram till början av 1980-talet Datsun.
Opel Opel är ett tyskt bilmärke, Adam Opel 1898–1928 och Adam Opel AG 1928–, baserat i Rüsselsheim, Tyskland.
Peugeot Peugeot (svenskt uttal: /pøˈʃo:/; franskt uttal: /pøˈʒo:/), fransk biltillverkare som ingår i PSA Peugeot Citroën.
Porsche Dr. Ing. h. c. F. Porsche AG är världens mest lönsamma bilföretag och har sitt säte i Zuffenhausen i Stuttgart i Tyskland. Företaget är mest känt för sportbilsmodellen Porsche 911.
Renault Renault, fransk fordonstillverkare med huvudkontor i Boulogne-Billancourt utanför Paris. Idag ingår även märkena Dacia och Renault Samsung Motors i koncernen. Lastbilsdivisionen sköts idag av Volvo i dotterbolaget Renault Trucks efter försäljningen 2001. Tidigare tillverkade man bussar och traktorer. Renault har idag en djupgående allians med Nissan Motors.
Saab Saab är ett svenskt gemensamt varumärke för två olika bolag: Saab Automobile AB, som tillverkar personbilar, och Försvars- och säkerhetsföretaget Saab AB.
Seat Seat, SEAT, är en spansk biltillverkare som ingår i Volkswagen AG. Seat har sitt huvudkontor i Martorell utanför Barcelona och tillverkade 408318 bilar 2006.
Skoda Škoda Auto är en biltillverkare i Mladá Boleslav i Tjeckien. Škoda ingår sedan 1992 i Volkswagen-koncernen. Jämte Mercedes-Benz och Peugeot är Škoda en av världens äldsta biltillverkare.
Subaru Subaru, ett japansk bilmärke tillverkat av Fuji Heavy Industries Ltd. som har blivit känt för att i samtliga modeller, stora som små, ha fyrhjulsdrift. Idag ägs Subaru och Fuji Heavy Industries Ltd. till 8,7% av Toyotakoncernen efter att dessa köpt GMs andel. Man deltog i Rally-VM / WRC med sin Impreza-modell.
Toyota Toyota Motor Corporation är världens största biltillverkare och har sitt ursprung i Japan. Idag är verksamheten spridd över hela världen. Toyota har sitt huvudsäte i staden Toyota, där företaget startades av familjen Toyoda 1937.
22 Annonser
1...20 Visas
1/2 sidor

Snabbsök bilar

Sök fordon


ELLER

Nyheter

 • 13.04.2012

  Bilgaraget.se nu även som iphone app!

  Med hjälp av appen kan du kolla in bilar var du sen än rör dig.

  Du hittar appen på appstore.
   

   
 • 21.03.2012

  Bilar säljes

  Bilgaraget.se har nu över 49 000 begagnade bilar att välja mellan. Med så många begagnade bilar att välja mellan kan det ibland kännas ganska så svårt att hitta den rätta, vi vet.
  Letar ni efter en billig bil men inte riktigt bestämt er för vilken typ, färg eller märke bilen ska vara?
 • 05.12.2011

  Bilgaraget.se på Facebook!

  Som ni kanske har sett eller hört är bilgaraget.se den mest snabbväxande köp- och säljsajten för begagnade bilar i Sverige just nu. Sajten har växt stadigt sedan 2009 och under 2011 steg bilgaraget.se ytterligare några nivåer när vi nu även finns på Facebook för er som vill följa oss. Man kan även ”gilla” oss på facebook via Bilgaraget.se.
 • Flera nyheter